Teksti on julkaistu uutisena Fisplay Oy:n blogissa 9.4.2018.

Lohjan yhteislyseon lukion tiedotus on tänä lukuvuonna historian ja yhteiskuntaopin lehtori Juhana Saarisen vastuulla. Koulun infonäyttö houkuttelee myös nuoria osallistumaan oma-aloitteisesti tiedottamiseen.
Saarinen päivittää koulun nettisivuille ajankohtaistiedotteita ja muokkaa niitä infonäytöille. Info-tv:llä riittääkin näytettävää, sillä kalenterimerkintöjä on kuutisensataa kouluvuoden ajalla.
Tiedotus helpottui Fisplayn infonäyttöohjelmistolla
Fisplayn ohjelmisto saa Saariselta kiitosta. “On tämä helpottanut töitäni. Päivittäminen on helppoa, se ei ole työpaikkaan sidottua. Riittää että on nettiyhteys ja pääsee Driveen.“ Entinen järjestelmä toimi vain koulun kautta.
Juhana valokuvaa koulun tapahtumia ja osassa sisäisen viestinnän tiedotteita nähdäänkin hänen ottamiaan kuvia. Loput kuvat hän löytää netistä. Lisenssivapaita kuvia hän kerää valmiiksi aihepiireittäin kansioihin kuten Joulu tai Pääsiäinen.
Oppilaiden yllätys: sisäisen viestinnän tempaus
Oppilaiden ottamia kuvia ei ole käytössä, vaikka niitä Saarinen mielellään käyttäisi. Kuvamateriaalin keräämiseen lukiolaisilta kaivataan vielä ideoita, mutta toisella tavalla oppilaat ovat kyllä infotaulun sisällöntuotantoon osallistuneet. Saimmekin Fisplaylle aiemmin tiedon, että opiskelijat olivat onnistuneet hakkeroitumaan järjestelmään ja jakamaan sisäisen viestinnän kanavalle pyörimään Youtube-videoita. Tähän kansalaisaktiivisuuteen vastattiin koodareitten tekemällä suojauksella ja nyt odotellaan mielenkiinnolla, näkyykö infonäytöllä vielä yllättäviä tiedotteita. Kehittäjätiimimme kiittää nuoria ilmaisesta ohjelmiston testaamisesta ja on valmis vastaamaan tuleviinkin haasteisiin.
Kiitos ajastasi Juhana Saarinen ja mukavaa lukukauden loppua Lohjan yhteislyseon lukio!